הסכם גירושין הינו ההסכם החשוב והמשמעותי ביותר עבור בני זוג אשר החליטו להתגרש מכיוון שההסכמות הכתובות בו יתוו את חיי היום יום וילוו את בני הזוג וילדיהם שנים רבות.
חשוב כי הסכם הגירושין יהיה מקיף, יסודי ויצפה פני עתיד ככל שניתן. במידה וישנם ילדים משותפים, יש לפרט בהסכם הגירושין את הסכמות אשר גובשו לגביהם כגון: מזונות ילדים, החזקתם (משמורת), חלוקת זמני השהות עימם לרבות בחגים ובחופשים, אופן חינוכם (למשל דתי או חילוני), מקום מגוריהם, טיפולים רפואיים, הוצאות חינוך ובריאות, אחריות ההורים בעזרה בהכנת שיעורי בית ולמידה למבחנים, הסעה לחוגים, נטילת ימי מחלת ילד, נסיעות לחו"ל, הוצאת והחזקת דרכון, תוך ירידה לפרטים שאולי נראים פעוטים בתחילת הדרך אך ברגע האמת ככל ואלו לא יובאו בחשבון בהסכם הגירושין עלולים להקשות על הצדדים וילדיהם.
לדוגמא, ככל ולא יירשם בהסכם הגירושין כי מתנות במסיבות הבר/ת מצווה של החברים, רכישת טלפון נייד והחזקתו,המסע לפולין, הוצאת רישיון נהיגה, אורתודנטיה וכו' ישולמו בחלקים שווים, שהרי הצד אשר יוציא את ההוצאה לא יוכל לדרוש את מחצית עלותה מן ההורה השני.
מלבד להסכמות הנוגעות לילדים, יפרט הסכם הגירושין את ההסכמות על אופן חלוקת הרכוש אותו צברו הצדדים, פירוק שיתוף בדירה, עסק, מזונות בן/ת הזוג, חשבונות הבנק, תשלומים עיתיים, פנסיה, קופות גמל, קרנות השתלמות, כתובה וכיוצ"ב.
לאחר הגעה להסכמות וניסוחם בצורה מקצועית ומפורטת על ידי עו"ד המתמחה בתחום דיני המשפחה, יש לתת להסכם תוקף של פסק דין בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני.
מניסיוני כעו"ד לענייני משפחה אני יכולה לומר בוודאות כי גירושין באמצעות הסכם הוגן, עדיפים על ניהול הליכים משפטיים והגשת תביעות שכן מלבד לחיסכון הכספי המשמעותי עבור הצדדים שהרי בהסכם הגירושין לא השופט קובע עבורם אלא בני הזוג עצמם הם אלו שכותבים את פסק הדין בהתאם להסדר שנוח ומתאים להם ולילדיהם, מה שכמובן מונע את המתח הנפשי הרב הקיים בניהול הליכי גירושין, וממזער את הנזק והפגיעה בילדים.