גירושין הינו הליך מורכב, רגיש, עצוב ובד"כ מאוד לא נעים. הסיבות לגירושין שונות ומגוונות, לעיתים ההחלטה להתגרש מתגבשת אט אט ונובעת בשל: אי התאמה, פערים מנטליים, חילוקי דעות מהותיים, אי משיכה, קיצה של האהבה וכיוצ"ב ולעיתים נוחתת עלינו כרעם ביום בהיר על ידי בן/ת הזוג אשר מודיע לנו ללא כל הכנה מוקדמת כי ברצונו להתגרש. לעיתים אף מעורבים בקבלת ההחלטה אנשים נוספים כגון: מאהב/ת, הורה של בן/ת הזוג וכיוצ"ב.
נישואין וגירושין במדינת ישראל נערכים לפי הדין האישי-הדתי שחל על בני הזוג, על כן ככל ומדובר בבני זוג יהודים, הגירושין בעניינם יערכו על פי הדין הדתי העברי- בבית הדין הרבני, אף אם הם נישאו בנישואים אזרחיים בחו"ל.
כאשר הגירושין לא נעשים בהסכמה, יש להגיש תביעת גירושין לבית הדין הרבני ולהוכיח כי קיימת עילת גירושין על פי הדין הדתי. עילת גירושין יכולה להיות בגידה, "מעשה כיעור" עקרות, אלימות, אי קיום דיני אישות ועוד.
בית הדין הרבני יקיים דיונים וככל ויתברר שאכן קיימת עילת גירושין בית הדין ייתן פסק דין לגירושין.
במקביל לעניין הגירושין יש לדון בשאר הנושאים כגון: רכוש, מזונות, משמורת, וכיוצ"ב, כל אלו יכולים לדון ב-2 ערכאות מקבילות- ביהמ"ש לענייני משפחה או בית הדין הרבני.
אם בעבר הייתה סטיגמה על פיה לגבר כדאי לרוץ ולפתוח תיק בביה"ד הרבני ולאישה כדאי להתדיין בביהמ"ש לענייני משפחה, היום המצב שונה ובעוד בביהמ"ש האזרחי מנשבות רוחות של שוויון בין גברים לנשים, דווקא ביה"ד הרבני דואג שלא לקפח את זכויות הנשים ובחלק גדול מהמקרים אף פוסק מזונות ילדים גבוהים יותר מאשר בביהמ"ש. על אף האמור יש לזכור כי כל מקרה לגופו על כן ישנה חשיבות מכרעת לפגישת יעוץ וגיבוש אסטרטגיה משפטית עוד בטרם היוודע לבן/ת הזוג על רצונכם להתגרש.